De har til hensigt at ødelægge Shengals autonomi

De har til hensigt at ødelægge Shengals autonomi

Den 9. oktober indgik den irakiske regering en aftale med den sydlige kurdiske ledelse i Hewlêr (Erbil) om magtdeling i Shengal – uden at involvere befolkningen i regionen.

Kamiran Berwarî, som er medlem af Kurdistan National Congress (KNK), vurderer udviklingen omkring aftalen mellem Hewlêr og Baghdad.

Berwarî beskriver aftalen mellem Hewlêr og Baghdad om Shengal-regionen som en fortsættelse af den handling, der gjorde det muligt for IS at angribe Shengal i 2014.

”IS angreb Shengal efter en beslutning truffet i Jordan og Oman den 1. juni. Dette plot, hvor syv lande deltog, fortsætter i dag. Aftalen vedrørende den ​​9. oktober om at besætte Shengal-regionen skal ses i samme sammenhæng. De ønsker at splitte og knuse det ezidiske samfund,” siger Berwarî.

Flugt fra PDK og irakiske tropper vil aldrig blive glemt

Kamiran Berwarî påpeger, at befolkningen i Shengal-regionen vil aldrig glemme de irakiske tropper og KDP, da de forlod ezidierne forsvarsløse.

“De irakiske væbnede styrker og KDP flygtede fra IS og efterlod den ezidiske befolkning forsvarsløse. Befolkningen i Shengal-regionen vil aldrig glemme dette. Ingen undtagen ezidierne i Shengal har ret til at administrere selv ​regionen. Ejerne af Shengal er dem, der døde i kampen mod IS,” siger Berwarî.

Folket i Shengal protesterer aftalen

Berwarî støtter protesterne i Shengal i forhold til aftalen mellem den irakiske regering og KDP. Befolkningen i regionen har ikke brug for nogen eksterne tropper.

”Ezidierne nægtes ret til selvbestemmelse. Denne aftale har til formål at ødelægge Shengals autonomi,” siger Berwarî.

Berwarî opfordrer folket i alle fire dele af Kurdistan til at forene sig omkring Shengal, og at alle er nødt til at gøre alt, hvad de kan, for at forsvare Shengal.

Kilde: Firatnews.com

NYHEDER