SOHR: Tyrkiske droneangreb i det nordøstlige Syrien eskaleret siden det seneste valg i Tyrkiet

SOHR: Tyrkiske droneangreb i det nordøstlige Syrien eskaleret siden det seneste valg i Tyrkiet

Antallet af angreb udført af tyrkiske droner på områder, der kontrolleres af den autonome administration i Nord- og Østsyrien er steget til 36 siden begyndelsen af 2023.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (SOHR) har rapporteret, at tyrkiske droner har eskaleret deres angreb på områder, der kontrolleres af den autonome administration i det østlige og nordøstlige Syrien, siden den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, vandt en ny præsidentperiode.

SOHR har dokumenteret syv angreb med tyrkiske droner siden begyndelsen af august i SDF-kontrollerede områder, som efterlod fire kombattanter døde og ti andre sårede.

Angrebene fordeler sig regionalt som følger:

Heseke: Tre angreb efterlod fire kombattanter døde.

Aleppo: Fire angreb efterlod adskillige mennesker såret.

Desuden angreb tyrkiske droner områder, hvor kurdiske styrker har været indsat ved en konflikt i august, hvilket efterlod en kombattant død og tre andre sårede.

Observatoriet anførte yderligere følgende detaljer:

3. august: En tyrkisk drone angreb en bil på Faru-vejen i landbrugsområderne udenfor Al-Hasakah og dræbte fire konbattanter fra det kurdiske folks forsvarsenheder (YPG).

13. august: En tyrkisk drone angreb et militært kontrolpunkt under det SDF-støttede Manbij militærråd i landsbyen Tukhar i Manbij området øst for Aleppo.

13. august: Tre militære stillinger nær landsbyen Tukhar blev angrebet af tyrkiske droner.

14. august: En tyrkisk kamikaze-drone angreb en position i landsbyen Tel Al-Laban vest for Tel Tamr-distriktet, men der blev ikke rapporteret om tilskadekomne.

15. august: En tyrkisk drone angreb en bil på Showaysh farmen i landbrugsområdet omkring Tel Tamr landskabet i det nordvestlige Al-Hasakah, hvilket efterlod flere mennesker såret.

18. august: En tyrkisk drone angreb en bil med kurdiske styrker nær byerne Nobl og Al-Zahraa, der kontrolleres af regimets styrker og de iranske militser i det nordlige Aleppo. Det efterlod en dræbt og tre andre sårede.

Ialt er antallet af angreb udført af tyrkiske droner på områder, der kontrolleres af den autonome administration i det nordlige og nordøstlige Syrien siden begyndelsen af 2023, steget til 36. Disse angreb efterlod 53 dødsfald samt skader på over 49 andre. Dødsfaldene fordeler sig på

  1. 11 civile, herunder et barn, to kvinder, og tre civile embedspersoner i den autonome administration, herunder en kvindelig.
  2. 39 kombattanter fra militære formationer, der opererer i områder, der kontrolleres af den autonome administration.
  3. Tre regimesoldater.

Tyrkiske droneangreb i SDF-kontrollerede områder i 2023 fordeler sig regionalt på

  1. Al-Hasakah: 17 angreb efterlod otte civile, herunder tre kvinder og et barn, og 23 militærpersoner døde.
  2. Al-Raqqah: To angreb, der ikke efterlod nogen dødsfald.
  3. Aleppos landbrugsområder: 17 angreb, der efterlod 16 døde , tre døde regimesoldater og tre døde civile.

Derudover er antallet af angreb fra tyrkiske droner i områder, hvor både kurdiske og regimestyrker er indsat i landbrugsområdet nord for Aleppo, alene siden 10. juni 2023, nået ni. Disse angreb efterlod mange tab; fire medlemmer af det kurdiske folks forsvarsenheder (YPG) blev dræbt og fem andre blev såret, mens seks soldater fra regimet blev dræbt og 15 medlemmer af regimets styrker, herunder en officer, blev såret.

Kilde:

Anonymous, 2023: SOHR: Turkish drone attacks in North-East Syria escalated since the latest elections in Turkey. ANF, 19. August 2023.

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland