Folks-bataljon etablereret i Kobane

Folks-bataljon etablereret i Kobane

I Kobane-kantonen i det syriske Kurdistan (Rojava) er der blevet dannet en selvforsvars-bataljon, som består af lokale folk, der er tilknyttet YPG-styrkerne.

Dette blev offentliggjort ved en officiel ceremoni, hvor YPJ’s kvindelig forsvarschef, Meryem Kobane, sagde således: “De kurdiske kvinder og mænd vil forsvare Kobane med alle midler og de omkostninger de nu skulle koste at beskytte sin frihed og sit folk.”

Ceremonien blev afholdt i det lokale forsvarscenter for YPG med deltagelse af hundredvis af mennesker fra Kobane.

Bataljonen blev dannet af 150 mennesker fra Kobane og har fået navnet “martyr Mustafa’ bataljon”.

Til ceremonien deltog også Kobanes forsvarsminister, İsmet Şêkh Hesen, YPJ’s forsvarschef, Meryem Kobane, og repræsentanter fra flere institutioner, herunder Şehida, Ciwanên Soresger, TEV-Cand og Saziya Tevgera Ziman samt politiske partier som PDK-S.

İsmet Şêkh Hesen sagde, at etableringen af bataljonen var et historisk betydning for det kurdiske folk. Hesen tilføjede, at befolkningen i Kobane havde spillet en afgørende rolle for succesen i Rojava og understregede endnu en gang: “De kurdiske kvinder og mænd vil forsvare Kobane med alle de konsekvenser de nu ville få og beskytte sin frihed.”

Mistet datter i kamp – nu medlem af bataljonen

En 50-årig kvinde, Semire Ahmed, der mistede sin datter i kamp for YPJ og stadig har to sønner i YPG’s rækker, blev også medlem af bataljonen efter 40 dage selvforsvar uddannelse. Semire Ahmed udtrykte, at de er bevæbnede for at beskytte Kobane og tilføjede: “Min datter Arjin kæmpede for YPJ og mistede sit liv i sammenstød med de islamistiske bander. Mine to sønner er i YPG og kæmper for kurdernes rettigheder. Jeg lovede mine børn, at jeg ville følge dem i vores fælles kamp.”

Kilde: Özgür Gündem.com

Indland Udland