Hvorfor støtter kurderne HDP?

Hvorfor støtter kurderne HDP?

HDP er partiet, som vil være med til at få Tyrkiet i en mere demokratisk retning og denne vej er støttet op af mange mennesker i Tyrkiet. HDP er demokratiets forkæmper og varetager alle minoriteter og religioners rettigheder. BDP´s parlamentsgruppe støtter HDP fuldt ud, og de nuværende partiledere er tidligere parlamentsmedlemmer for BDP.

HDP er med sin strategi og partiprogram blevet erklæret for broderskabets parti med plads til alle og hvor alle har den samme værdi. BDP-parlamentsmedlem Hüsamettin Zenderlioglu udtaler det blandt andet således: ” Partiet er med sin mangfoldighed på så kort tid blevet et bindingsled mellem venstrefløjspartierne i Tyrkiet. HDP vil sørge for, at kurdere og tyrkere kan leve sammen på demokratisk vis med respekt og accept af hinandens forskelligheder. Derfor bør kurdere i de vestlige regioner af Tyrkiet stemme på HDP, da de med deres tilstedeværelse vil  få skabt et mere fredeligt og demokratisk Tyrkiet.”

HDP er kvindernes parti

“HDP er kvindernes parti, for her vælger man at lytte og handle, når det gælder kvindernes rettigheder. Det er stedet, hvor kvinderne vil føle sig hjemme og værdsat. Jeg er personligt overbevist om, at HDP får et godt valg, fordi de som parti favner så bredt som muligt. Vi skal i fællesskab støtte HDP, så det kan blive en stærk stemme i det vestlige Tyrkiet, og styrke de,” siger  BDP-parlamentmedlem Pervin Buldan.

Folkets samlingspunkt

HDP er folkets samlingspunkt, hvor freden, friheden og demokratiet går i hånd i hånd. Med dannelsen af HDP har BDP vist, at man ikke kun er kurdernes parti, men alle folkeslag og minoriteter i Tyrkiets parti. BDP-parlamentsmedlem Erol Dora udtalte det fornyeligt således: “Hos HDP har man vist, at der skal være plads til alle slags mennesker uanset religion, kultur eller sprog. Denne platform har været nødvendig for styrkelsen af demokratiet i Tyrkiet og grundlæggeren af denne ide er den kurdiske leder Abdullah Öcalan. Öcalan taler om at tage hensyn til alle minoriteter og kulturer, da det er sådan man kan få skabt det bedste demokrati. Forskellen på HDP og BDP er, at det ene parti stiller op i øst og det andet parti i vest – intet andet, for konceptet og målsætningen er det samme for begge steder”.

Kilde: Özgür Gündem

Indland Udland