KCK: ISIS misbruger islam

KCK: ISIS misbruger islam

KCK, Kurdistans Fællesskabets Union har udsendt en skriftlig erklæring, hvor de fordømmer angrebet fra Den Islamiske Stat Irak og Syrien, ISIS, på hellige steder i landsbyen Til Meruf, som ligger 20 km fra Qamishlo.

KCK skriver blandt andet i sin skriftlige erklæring: “Disse medlemmer udfører alle former for ondskab under islams navn. De går målrettet efter alawitter, kristne og yezidierne i Syrien og Rojava. Disse medlemmer forsøger at skabe sekteriske konflikter til at fremme deres mål. De forsøger at vinde støtte fra de sunni-muslimske borgere, men befolkningen i områderne har gennemskuet deres bagtanker og har trukket deres støtte. Dette er en prisværdig udvikling.”

Læs også: ISIS tillader sine styrker at halshugge de kurdiske mænd og tage deres koner

Derudover skriver KCK i erklæringen: ”At vinde kampen mod ISIS vil ændre skæbnen for vores samfund, der vil være i stand til at opbygge et liv baseret på kærlighed, fred og broderskab. Vi opfordrer alle troende til at forene sig i kampen mod disse og andre lignende grupper.”

Den 27. februar angreb ISIS en moske og sat flere huse i brand i landsbyen Til Meruf. Landsbyen Til Meruf er nu kontrolleret af kurdiske YPG styrker efter hårde kampe mod ISIS.

Kilde: Firatnews.com

Indland Udland