Kurderne i Syrien vil have åbnet grænserne til det irakiske Kurdistan

Kurderne i Syrien vil have åbnet grænserne til det irakiske Kurdistan

Folket i Rojava protesterede ved grænsen til det irakiske Kurdistan for at bede KDP, Kurdistans Demokratiske Parti, om at åbne grænserne.

KDP har i de seneste dage påbegyndt gravning af en voldgrav ved grænsen og dette har medført, at tusinder af mennesker har vist deres utilfredshed ved grænsen. De fredelige demonstranter blev mødt med advarselsskud fra KDP-styrkerne, selvom det var en stille og rolig demonstration, og dette skabte panik iblandt de tilstedeværende. Arabere og andre minoritetsgrupper støttede også demonstranterne.

PYD: Stop udgravningerne – og lad os prøve at samle Kurdistan i stedet for at skille det ad

PYD, Det Demokratiske Unions Parti, opfodrede i sin pressemeddelelse til, at man omgående stoppede med udgravningerne og i stedet prøvede at samle Kurdistan. PYD: ”Vi ønsker en samling af Kurdistan og at fjerne grænserne, hvorimod KDP virker til at ville det modsatte. Derfor opfordre vi endnu en gang KDP til at stoppe arbejdet med voldgravene og vise sympati og støtte for folket i Rojava.” PYD håbede med denne fredelige demonstration, at folk i det irakiske Kurdistan eventuelt ville få øjne op for KDP’s behandling af folket i Rojava.

Kilde: Firatnews.com/ANF

Indland Udland