Kræftramt dreng fra Rojava får endelig behandling

Kræftramt dreng fra Rojava får endelig behandling

Den 2½-årige kræftramte dreng fra Rojava, Hasan Warsan, får endelig behandling. Han er ellers blevet afvist fra en række hospitaler i Tyrkiet, men er kommet i behandling efter at sundhedsministeriet er kommet ind over sagen med pres fra parlamentsmedlemmer og diverse medier. Hasan bliver nu behandlet på Sisli Eftal Hospitalets børneafdeling for kræft og hans behandling vil vare cirka i 10 dage.

Hasans situation med at han var blevet afvist fra tre hospitaler, og at han ikke kunne behandles havde skabt røre over hele verden. Denne opmærksomhed har gjort, at Hasan i sidste ende fik den krævede behandling, og det er kun et skridt i den rigtige retning for Hasans overlevelse.

Behandlingen sker dog efter pres fra CHP-parlamentsmedlem, Sezgin Tanrikulu, og hans rådgiver, Durdagi Yoldirim, som i sidste ende havde lagt pres på sundhedsministeriet og fået gennemført behandlingen.

Læs også: 2½-årig dreng fra Rojava får ikke nødvendig kræftbehandling

På trods af den positive udvikling i sagen er familien dog stadig påvirket af den negative behandling, de fik undervejs. Warsan-familien udtrykker, at de ikke håber, at andre familier kommer til at opleve det samme, som de på det seneste har været igennem. Men understreger dog, at de er taknemmelige for, at Hasan nu bliver behandlet.

Kilde: Firatnews.com

Indland NYHEDER Udland