Landbrugskooperativ i Tirbespiyê

Landbrugskooperativ i Tirbespiyê

For fem år siden grundlagde fire kvinder et landbrugskooperativ i Tirbespiyê. I dag arbejder fyrre kvinder der, og kooperativet dækker en stor del af efterspørgslen efter grøntsager i den nordlige kurdiske region i Syrien.

Den autonome administration i det nordlige Syrien fremmer mange projekter til forøgelse af lokal produktion og økologisk landbrug. Et af disse projekter blev startet for fem år siden af fire kvinder i Tirbespiyê. Den lokale økonomiske komité forsynede kvinderne med et stykke jord, hvor de dyrkede grøntsager i ni drivhuse. Arbejdet er blevet udvidet, og inden for fem år har kvinderne plantet 2500 træer og øget antallet af drivhuse til 22.

Projektleder Ahin Şikri forklarer, at antallet af ansatte skal øges til hundrede. Dyrkning af løg og hvidløg er særlig produktiv. For et mindre gebyr kan folk fra regionen også dyrke deres egne grøntsager på stedet.

Emani Xaim har arbejdet i kooperativet i halvandet år og er meget tilfreds med det: “Det gør mig glad for, at jeg kan arbejde her som kvinde. Jeg håber, at alle kvinder over hele verden kan være økonomisk uafhængige.”

Natur / Bæredygtigehed