YPG- og Peshmerga-styrkerne kæmper som en enhed

YPG- og Peshmerga-styrkerne kæmper som en enhed

YPG kommandanten Mahmud Berxwedan er glad for Peshmerga-styrkernes tilstedeværelse i Kobanê. Berxwedan siger, at de (red. YPG-styrkerne) sammen med Peshmerga-styrkerne har handlet som en hær og en enhed. ”Peshmergaerne har gennemført effektive angreb mod IS og deres tunge våben. Deres støtte til os er vi meget glade for, da Kobanê og Rojava er vores alles sag og ansvar.”

Mahmud Berxwedan understreger, at siden slutningen af oktober har initiativet været hos YPG, og at ankomsten af Peshmergaerne kun har gavnet denne udvikling. Berxwedan siger til Firatnews: “Vi er glade og stolte over at byde velkommen til alle de kurdiske styrker, der ønsker at bidrage og deltage i vores kamp. Den seneste udvikling i Sengal, Rojava og Kobanê har skabt en national følelse og enhed i hele Kurdistan. Derfor har vores forhold på det seneste udviklet sig til en positiv retning.

De tyrkiske medier hævder, at nogle Peshmergaer har forladt Kobanê, men det passer ikke og er ren psykologisk krigsførelse. Vi kæmper side om side med Peshmergaerne, og de har meldt ud, at de er klar til at bringe mere personale og våben, hvis det bliver nødvendigt.

Peshmergaernes bidrag i Kobanê har haft en psykologisk effekt på fjenden. IS har den sidste uge lidt flere tab end i de seneste par uger. Derfor henter IS konstant forstærkninger fra blandt andet Rakka og andre steder uden for Syrien.”

Artiklen er fra Firatnews og er oversat af Nûdem-redaktionen.

Indland