2. Fodboldturnering i Servet Benlis ånd til fordel for Kobanê

2. Fodboldturnering i Servet Benlis ånd til fordel for Kobanê

Servet Benli Foreningen, der blev stiftet til minde for den afdøde ungdomspolitiker Servet Benli, afholder for 2. gang Servet Benli Cup i morgen mandag.

Cuppen, som afholdes på Gladsaxe Stadion, består af hhv. en herre- og en dameturnering med sammenlagt 20 deltagende hold. Iblandt holdene er også repræsentanter fra SF og SFU, hvor Servet sad i landsledelsen.

Alle indtægter fra Servet Benli Cup’en går ubeskåret til Kobanê-flygtningelejre på samme måde som sidste år, hvor Servet Benli Foreningen donerede 25.000 kr. til flygtningelejre i Diyarbakir. Her fik 30 familier tildelt nødhjælp i form af daglige fornødenheder, mens børnene fik indkøbt vintertøj og –sko.

Se video om sidste års donation fra Servet Benli Cup her

Servet Benli Cup er sponseret af 14 virksomheder, herunder VNL, Atlas Biograferne, Projekt Plan B, Sukkerland, Unifood m.fl.

Servet Benli Foreningen opfordrer alle til at tage del i den meningsfulde begivenhed ved at møde op til turneringen, som afholdes fra kl. 9-16.

Læs mere om turneringen her

Den 23-årige politiker Servet Benli mistede kampen mod en alvorlig sygdom- knoglemarvsvigt og leversvigt – den 22. november 2014. Tilbage i slutningen af juli 2014 blev Servet på sin 23-års fødselsdag indlagt med en alvorlig leversygdom, som senere påvirkede hans knoglemarv. På trods af adskillige behandlingsmetoder blev det desværre ikke muligt at redde Servet. Efter fire måneders kompliceret sygdomsforløb måtte han opgive den seje kamp mod døden.

Læs også: Danmark har mistet en ung og ambitiøs politiker

Servet var aktiv i politik i SF-ungdom, hvor han var medlem af landsledelsen. Han var bror til Serdal Benli, som er viceborgmester i Gladsaxe Kommune og er medlem af SF’s landsledelse.

Læs også: I går mistede vi en god kammerat alt for tidligt

Som kampagneleder hos SFU arbejdede Servet senest hen over sommeren 2014 for at få flere unge med en anden etnisk baggrund end dansk til at deltage i det demokratiske fællesskab. Servet var studerende på Roskilde Universitetscenter, i det samfundsvidenskabelige fakultet, hvor han var i gang med sin bachelor i politisk administration.

KURDISK KULTUR NYHEDER