Angreb på vores kontor er rettet mod det nationale sammenhold

Angreb på vores kontor er rettet mod det nationale sammenhold

Eksekutivrådet for Kurdistans Nationale Kongres (KNK) fordømmer det væbnede angreb på vores kontorer i Hewlêr, som har resulteret i, at Deniz Cevdet Bülbün er blevet myrdet.

Dette angreb var ikke kun rettet mod et kontor, en medarbejder, et KNK-medlem. Formålet med dette angreb var at ramme det nationale sammenhold blandt befolkningen i Kurdistan. Sådanne angreb viser, hvor hjælpeløse og bange vores fjender er over for vores sammenhold. Enhver kurder bør se dette faktum i øjnene og handle derefter.

Angrebet mod vores repræsentationer var en fortsættelse af de angreb, der er gennemført af den tyrkiske stat og dens samarbejdspartnere i Sydkurdistan, men også i Rojava, Shengal, Maxmur, Zap, Metîna, Avaşîn og Suleymaniyah.

KNK Bashur-repræsentationen ligger midt i Hewlêr og overvåges 24 timer i døgnet af den regionale sikkerheds- og efterretningstjeneste. Der er snesevis af kameraer omkring det. Som KNK har vi stillet Bashur-regeringen og Hewlêr-sikkerhedsstyrkerne spørgsmålet: Hvis de, der har gennemført angrebet ikke har været beskyttet, hvordan har de da vovet bruge deres våben midt på dagen? Kunne de bryde ind på KNK’s kontor og meje folk ned? Hvordan kan Tyrkiets efterretningstjeneste, MIT, bevæge sig frit omkring i regionen, organisere spioner og dræbe patrioter? Hvem tillader det?

Den regionale regering og Hewlêrs ordenspoliti vil være ansvarlige for massakren, hvis morderen ikke bliver fanget så hurtigt som muligt, og anstifterne ikke bliver afsløret og retsforfulgt.

Den tyrkiske stats angreb mod Kurdistan fortsætter. Det gælder det angreb på Erbet lufthavn i Sulaymaniyah, som fandt sted en halv time efter angrebet i Hewlêr, og det gælder angrebene på Rojava, Shengal og Medya forsvarsområderne.

Denne krig føres ikke kun mod en kurdisk bevægelse. Det er rettet mod alle kurdere og hele Kurdistan. Den tyrkiske stat angriber ikke kun, men danner også alliancer mod vores folk og mobiliserer andre angribere. Alle kurdere og Kurdistans styrker har brug for at se denne virkelighed i øjnene. Samarbejde med den tyrkiske stat, samarbejde med fjender og besættere betyder forræderi. Det er en rød linje, og ingen kurdisk eller kurdisk styrke bør krydse denne linje.

Angrebet på KNK-kontoret var rettet mod det kurdiske folks nationale sammenhold.

Vi opfordrer alle til at styrke den nationale linje mod dette angreb og angreb generelt. Alle Kurdistans styrker bør forene sig. Vi opfordrer alle partier og organisationer til ikke at forholde sig tavse omkring disse angreb, til at protestere og tale med én stemme mod angrebene. Vi vil ikke føje os for angrebene, vi vil stå imod dem, og vi vil uddybe den nationale samarbejdslinje yderligere.

Endelig mindes KNK alle Kurdistans martyrer, herunder martyren Deniz Cevdet Bülbün, martyrerne i Erbet lufthavn, i Shengal og i Rojava, og udtrykte vores medfølelse.

MENNESKERETTIGHEDER NYHEDER