USAs ambassade i Damaskus: Vi støtter den kurdiske dialog og stræber efter at fortsætte den

USAs ambassade i Damaskus: Vi støtter den kurdiske dialog og stræber efter at fortsætte den

Den amerikanske ambassade i Damaskus udtaler d. 15. januar, at USA støtter den kurdisk-kurdiske dialog og ser frem til fortsættelsen af ​​dens fremskridt.

Ambassaden har på sin officielle Facebook-webside offentliggjort et indlæg på engelsk, kurdisk og arabisk, hvori den skriver:

“De Forenede Stater støtter den kurdisk-kurdiske dialog og ser frem til at fortsætte dens fremskridt. Disse drøftelser understøtter og supplerer den bredere politiske proces under Sikkerhedsrådets resolution 2254 for at sikre en lysere fremtid for alle syrere.”

Det er værd at nævne, at de kurdiske forhandlinger og dialogen mellem de to kurdiske partier (det kurdiske nationale råd og de kurdiske nationale enhedspartier) er blevet suspenderet gennem nogen tid på grund af fraværet af en repræsentant for USA, der sponsorerer disse samtaler, og det er planlagt, at Amerika vil udpege en ny udsending efter at ​​Joe Biden er blevet indsat som præsident for USA.

Kilde: Anonymous (D.H.), 2021: US Embassy in Damascus: We support Kurdish dialogue, aspire to its continuation. ANHA, 15. Jan. 2021

NYHEDER